Wedstrijden – Seizoen 2018-2019

Regio wedstrijden 2018-2019

 • 11 november 2018 in Alkmaar
 • 2 december 2018 in de Uithof
 • 3 februari 2019 in Zoetemeer

KNSB wedstrijden 2018-2019

 • KNSB 2 is op 4 november 2018 in Zoetemeer
 • KNSB 3 is op 1 december 2018 in Groningen
 • KNSB 4 is op 16 december 2018 in Leeuwaarden
 • KNSB 5 is op 2 februari 2019 in Nijmegen
 • KNSB 6 is op 16 februari 2019 in Utrecht
 • NK senioren 5-6 januari 2019 in Heerenveen
 • NK Junioren 16-17 2019 maart in Leeuwaarden

Andere wedstrijden 2018-2019

Shorttrackwedstrijden in Alkmaar op ijsbaan de Meent:

 • Zondag 11 november 2018 13:30 tot 16:30 11/11 toernooi (regio)
 • Zaterdag 15 december 2018 16:30 tot 19:30 Interclubwedstrijd NH/U
 • Zaterdag 19 januari 2019 16:30 tot 19:30 Interclubwedstrijd voor junioren, senioren en masters
 • Zaterdag 9 februari 2019 17:00 tot 20:00 Interclubwedstrijd NH/U
 • Zaterdag 30 maart 2019 17:00 tot 21:00 Interclubwedstrijd voor junioren, senioren en masters

Voor alle wedstrijden dient een mail gestuurd te worden naar wedstrijdensth@gmail.com

Er zijn inschrijf kosten voor alle wedstrijden en je moet in bezit zijn van een KNSB licentie. Voor de interclub wedstrijden kan een dag licentie gekocht worden.

Shorttrack-wedstrijden rijden

Aan shorttrackwedstrijden deelnemen is een geweldige ervaring. Wil je dit? Geef dat dan aan bij je trainers.

Voor de wedstrijden moet je wel lid zijn van een schaatsclub en over een KNSB-licentie beschikken.

Je kunt het langebaanschaatsen en het  rijden van shorttrack-wedstrijden goed combineren. Als je zin hebt in wedstrijdrijden (en daarvoor hoef nu je nog geen kei in het shorttracken te zijn), dan ben je van harte welkom in het wedstrijdteam. Snel, goed en mooi shorttracken leren de trainers je wel! Doe mee… en stuur dan (ruim op tijd) een mailtje naar Nadia: wedstrijden@shorttrackhaarlem.nl (en meld het ook aan je trainers).

Informatie over regio wedstrijden

Een regio wedstrijd is heel simpel een wedstrijd die gehouden word in je eigen regio van de ijsbaan. Shorttrack Haarlem is een deel van de regio West dit houd in dat de wedstrijden worden gehouden in Alkmaar, Den Haag, Dordrecht, en ook eens Nijmegen.

Hoe ziet een wedstrijd er uit?

Wedstrijden zijn vooral gezellig en ontspannend.

Rijders worden ingedeeld in meiden en jongens groepen, en ook in leeftijdscategorieën: pupillen 3,2,1 en de ouder categorie van junioren/senioren/masters rijden samen. Er zijn 4 of 5 wedstrijden om te rijden.

Je rijdt 3 ritten op een dag en vaak ook een relay. De eerste rit wordt ingedeeld door de jury op basis van snelheid daarna zijn de ritten ingedeeld door de uitslag van elke rit.

Voor pupillen zijn de afstanden 222m (2 ronden) of 333m (3 ronden) of 500m (4,5 ronden)

Voor junioren/senioren is de afstand 500m (4,5 ronden) soms 1000m (9 ronden) of 1500m (13,5 ronden)

De wedstrijden beginnen met 10 minuten inrijden voor elke categorie, daarna beginnen de wedstrijden, kwart finale, halve finale en finales. Het ijs wordt tussendoor verzorgd. Er zijn A en B finales dus iedereen rijdt 3 keer, ook als het minder goed gaat.

Bij elke wedstrijd verdien jij punten die samen mee tellen voor de finale wedstrijd van het jaar. De wedstrijden worden georganiseerd door Sebra sport.

Zijn alle wedstrijden verplicht?

Liefste wel want dat is het leukste wat er is. Het is niet essentieel om alle wedstrijden te rijden. Om aan het klassement deel te nemen en in de finales te komen moet jij tenminste 2 uit de 4 wedstrijden rijden.

Kan ik mij ook afmelden voor een wedstrijd?

Ja jij kan via de wedstrijd secretariaat afmelden voor een wedstrijd maar dat moet wel voor de sluitingsdatum van de wedstrijd. Als jij op het laatste moment ziek ben dan moet jij een mail schrijven naar de coördinator westrijdenleidersregiowest@gmail.com. Na de sluitingsdatum worden de kosten in rekening gebracht aan het einde van het seizoen.

Wat zijn de kosten van de regio wedstrijden?

Er zijn per wedstrijd kosten aan verbonden. Deze worden aan het eind van het seizoen verrekend via het secretariaat. Vorig jaar was dat € 3,00 per wedstrijd.

Wat heb ik nodig om deel te nemen aan een wedstrijd?

Je moet veilig rijden en er zijn afspraken voor waar de rijder aan moet voldoen. Voorwaarden:

 • een shorttrack helm dragen. Geen fiets/skeeler helm, want de ijzers kunnen door de gaten van de fietshelm komen met een val.
 • een snijvaste nekbeschermer (deze zijn te koop bij Sebra sport, Jan van de Hoorn en Edward Hagen Techniek, Ooms sport)
 • handschoenen
 • knie beschermers
 • geen blote enkels
 • een helmcap; deze is te koop is bij de jury voor een borg van €12, het blijft je eigendom. Als jij het niet meer wilt wedstrijden rijden kreeg jij je borg terug bij het inleveren van een verzorgde cap.

Hoe kan ik me aanmelden voor een wedstrijd?

Je kan je aanmelden voor een wedstrijd door een mailtje te sturen naar wedstrijden@shorttrackhaarlem.nl met je naam, en je geboorte datum. Alleen ik kan je inschrijven. Ik stuur je altijd een bevestiging van je inschrijving.

Bij de wedstrijden is er altijd iemand aanwezig om je aan te melden of helpen. Bij de regios is dat Annelijn de Ligt (moeder van Jorrit) of ik, Nadia Kersten of trainer Michiel Kersten die ook mee rijdt bij de wedstrijden.

Materialen voor een wedstrijd

Helmen, schaatsen en knie beschermers kunnen geleend worden bij Shorttrack Haarlem. De kosten zijn €10 per wedstrijd voor alle materiaal en €5 voor een deel ervan. Verlies van materialen wordt volledig door de rijders betaald.